چگونه برنامه نویس وب شویم !؟ پارت دوم
در پارت اول با یک سری زبان ها و مبانی اولیه چگونگی برنامه نویس وب شدن اشنا شدیم در ادامه این پارت میخواهیم با ادامه راه یک برنامه نویس وب شدن بطور مختصر و مفید اشنا شویم.
PHP — پراستفادهترین زبان برنامه نویسی وب در بکاند
زبان برنامهنویسی PHP را میتوان پراستفادهترین زبان برنامهنویسی تحت وب دانست. تاکنون بیش از 70 درصد وبسایتها با استفاده از این زبان برنامهنویسی پیادهسازی شدهاند. زبان PHP یک زبان برنامهنویسی سمت سرور است؛ یعنی کدهای نوشته شده روی سرور اجرا شده و نتیجه خروجی برای کاربر ارسال میشود. زبان برنامهنویسی PHP یک زبان متنباز است که در سال 1995 توسط راسموس لردورف ایجاد شده است. این زبان برنامهنویسی به دلیل متنباز و همینطور رایگان بودن، مورد اقبال افراد زیادی قرار گرفت و توسعههای فراوانی نیز روی این زبان برنامهنویسی ارائه شده است.
از این زبان برنامهنویسی به منظور توسعه برنامههای تحت وب زیادی استفاده شده است که از جمله این برنامهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
وردپرس: سیستم مدیریت محتواجوملا: سیستم مدیریت محتوادروپال: سیستم مدیریت محتوااپنکارت: فروشگاهساز آنلاینمجنتو: فروشگاهساز آنلاین
همچنین بسیاری از وبسایتهای مطرح دنیا مانند شبکه اجتماعی فیسبوک و دایرهالمعارف ویکیپدیا، دستکم در نسخه ابتدایی خود با استفاده از این زبان برنامهنویسی راهاندازی شدهاند.
مزایای استفاده از PHP در زمینه طراحی وبسایت:
یادگیری آسان
شباهت بالای دستورات به زبان C
متنباز و رایگان بودن
اختصاصی بودن برای طراحی صفحات وب
سرعت اجرای بالا نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی تحت وب
امکان اجرا و استفاده روی چند سیستم عامل و پلتفرم مختلف
امکان استفاده از پایگاه داده MySQL که این کار باعث افزایش امنیت اطلاعات میشود.
ASP.Net — زبان برنامهنویسی تحت وب مایکروسافت
زبان ASP.net از جمله زبانهای برنامهنویسی مطرح است که در زمینه برنامه نویسی وب کاربرد دارد. این زبان برنامهنویسی که نسخه توسعهیافته زبان ASP است توسط شرکت مایکروسافت و همینطور در چارچوب نرمافزاری Net. ارائه شده تا کاربرانی که از زبانهای برنامهنویسی Net. استفاده میکنند، بتوانند با استفاده از همین دستورات و زبانها، وبسایت و برنامههای تحت وب ایجاد کنند. طراحی وبسایت نیز به زبان برنامهنویسی ASP.Net بسیار ساده است. کافی است با یکی از زبانهای برنامهنویسی VB.Net و یا C#.Net و همینطور به دستورات خود زبان Asp.Net نیز آشنایی داشته باشید.
مزیت برنامهنویسی به زبان ASP.Net این است که وبسایتهای طراحی شده با این زبان، در محیط ویژوال استودیو پیادهسازی میشوند و تمامی ابزارهای مورد نیاز برای طراحی رابط کاربری و همینطور کدنویسی در دسترس است. شما میتوانید یک صفحه را به عنوان صفحه والد ایجاد کنید و همه طراحیهای مشترک را در این صفحه انجام داده و بقیه صفحات را به عنوان صفحه فرزند تعریف کنید تا این خصوصیات را به ارث برند.
مزایای طراحی وبسایت با استفاده از ASP.Net در زمینه طراحی وب:
پاسخگویی بهتر به درخواستهای کاربر
امکان عیبیابی و رفع خطا
کامپایل شدن صفحات
استفاده از چند زبان برای برنامهنویسی و عدم محدودیت کاربر به استفاده از یک زبان خاص
توسعه تحت فریمورک Net.
همچنین به دلیل کامپایل شدن صفحات، سرعت اجرای بیشتری دارد.
Django (جنگو) — چارچوب برنامهنویسی تحت وب با استفاده از پایتون
زبان برنامهنویسی پایتون، از جمله زبانهای برنامهنویسی نوظهور است که این امکان را به کاربر میدهد تا برای پلتفرمهای مختلف ویندوز و وب، برنامههای مختلفی را آماده کند. زبان پایتون به صورت پیشفرض امکان برنامهنویسی تحت وب را ندارد، اما با استفاده از فریمورک یا چارچوب جنگو، میتوانید برنامههای تحت وب را در زبان پایتون پیادهسازی کنید.
مزایای استفاده از Django برای طراحی وب:
جانگو بر پایه پایتون است و نیاز به یادگیری زبان جدید نیست.
ساختار یکپارچه و مناسب دارد.
برنامههای آمادهای برای آن در دسترس است.
ماژولهای آماده در دسترس است.
یادگیری دستورات آسان است.
ابزار مناسب برای رفع خطا دارد.
JSP — نسخه مخصوص جاوا برای برنامه نویسی وب
JSP سرواژه کلمات Java Server Page است که توسط شرکت SUN ارائه شده است. با استفاده از این فناوری شما میتوانید به کمک کلیدواژه های ارائه شده، از قطعه کدهای جاوا در صفحات وب خود استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا وبسایتهای پویا راهاندازی کنید.
کلیدواژههای JSP، در زمینههای مختلفی در دسترس هستند و شما میتوانید به کمک این کلیدواژهها قسمتهای مختلف وبسایت خود را مانند مدیریت ارتباط با پایگاه داده و تبادل اطلاعات، بررسی رویدادهای مختلف و پیادهسازی انواع روالها در دسترس داشته باشید و بتوانید بر تمامی قسمتهای وبسایتهای خود مدیریت کنید.
مزایای استفاده از JSP در زمینه طراحی صفحات وب
قابلیت استفاده از کدهای جاوا در پلتفرمهای مختلف همان سیاست یک بار بنویس و چند جا اجرا کن
آسان بودن ویرایش فایلها و عدم وابستگی به ویرایشگر خاص؛ به طور مثال، طراحی صفحات ASP.Net وابسته به استفاده از ویرایشگر Visual Studio است.
استفاده از کلیدواژهها و برچسبهای کتابخانه مشترک با XML
قابلیت تفکیک کدها به دو دسته کدهای گرافیکی و کدهای پویا به منظور افزایش سرعت اجرا
قابلیت استفاده مجدد اجزا توسط Javabeans and EJB
جمعبندی کلی
بعد از بررسی زبانهای مطرح شده، متوجه میشویم که در حال حاضر نیاز به وبسایتهای ایستا زیاد نیست و 99 درصد وبسایتها در قالب وبسایتهای پویا راهاندازی شدهاند. اما این بدین معنی نیست که شما نیازی به یادگیری زبانهای HTML ،CSS، جاوا اسکریپت و jQuery ندارید، بلکه نیاز شما به یادگیری این زبانها همچنان پابرجاست.
در روال طراحی یک سایت، ابتدا ساختار اصلی سایت با استفاده از HTML پیادهسازی میشود، سپس با استفاده از CSS، برای این ساختار، مشخص میشود که هر کدام از اجزای صفحه با چه شکلی به کاربر نمایش داده شود. به منظور انجام برخی امور مانند اعتبارسنجی تکمیل صحیح فرمها، نیاز است تا کدنویسی جاوا اسکریپت انجام شود و در صورتی که مایل باشید جلوه تصویری و یا تنظیمات انیمیشنی خاصی برای سایت خود پیادهسازی کنید، نیاز است تا با استفاده از jQuery این کار را انجام دهید.
حال رابط کاربری سایت شما آماده است و به منظور تبدیل سایت خود به یک وبسایت پویا، نیاز است تا با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP ،ASP.Net ،JSP و یا فریمورک جنگو، کدنویسی مورد نظر را انجام دهید.
نویسنده : father phury